marijke van Roon

Een hoofd vol problemen

Iedereen heeft problemen. Meestal zijn dat kleine dingen die je snel weer vergeet. Soms worden ze zo groot dat je aan niets anders meer kunt denken.

marijke van Roon

Leer je problemen zelf op te lossen

Als je in therapie komt, gaan we bekijken hoe je nu met je probleem omgaat. We zoeken uit wat er allemaal bij hoort, wat niet, wat wel goed gaat, wat je wilt veranderen en we gaan vooral op zoek naar wat helpt. We werken aan je manier van denken over jezelf en bekijken ook hoe je relatie met de mensen in je omgeving. Ik vraag ook aan jou of het goed is dat je ouders een keer meekomen, omdat het belangrijk is dat die je ondersteunen.

marijke van Roon

Hoe verloopt de therapie?

Als je ouders je aanmelden stuur ik hun een formulier met vragen. Er zitten ook vragen bij die jij alleen kunt beantwoorden. Wanneer jullie dat ingevuld en opgestuurd hebben, praat ik eerst met je ouders en met jou samen. Jullie vertellen wat jullie weten over jouw probleem. Dan kijken jullie of deze therapie voor jou geschikt is.
Na dit gesprek gaan jij en ik met elkaar praten. We gaan op zoek naar wat jou helpt en wat werkt om je beter te voelen. Sommige mensen vinden het fijn om alleen te praten. Anderen willen graag dingen doen zoals tekenen, bewegen, toneelspelen, rollenspellen, schrijven, op de boksbal slaan. Jij bepaalt welke vorm we gaan gebruiken om je beter te voelen. Vaak voel je je snel weer beter. Het ligt natuurlijk aan het soort probleem hoe lang de therapie gaat duren.
Na vijf sessies volgt telkens een gesprek met je ouders. Willen je ouders een apart oudergesprek dan bespreek ik alleen dingen die we samen hebben afgesproken. Verder vertel ik ze hoe de therapie verloopt en hoe ze je eventueel kunnen helpen. Je lost een probleem het snelst op als je omgeving je goed steunt en als je het zelf graag wilt. Gemiddeld duurt een behandeling tien tot twaalf sessies.
Je ouders en jijzelf kunnen mij tussen de sessies door altijd bellen met vragen over de therapie.

marijke van Roon

Wat er tijdens een sessie gebeuren kan

Tijdens een sessie bepaal jij wat we gaan doen. Je leert bewust of onbewust allerlei manieren om met je probleem om te gaan. Je leert het probleem zelf op te lossen. Je zult zien dat je snel verandert. Het is dan ook leuk om naar therapie te gaan.

marijke van Roon

De problemen waarmee je bij mij kunt komen

• Ik begeleid je bij trauma- of rouwverwerking, maak angsten, zoals faalangst en examenvrees, en fobieën hanteerbaar en behandel agressiestoornissen en (zelf)destructief gedrag.
• Als je last hebt van woedeaanvallen of antisociaal gedrag vertoont, liegt, steelt of gebrek aan concentratie hebt.
• Problemen met eten, slapen en leren, zindelijkheid, taal- en spraak- en motorische moeilijkheden.
• Ik kan helpen bij eczeem en astma, buik- of hoofdpijn als de oorzaak van het probleem tussen de oren zit.
• nagelbijten, duimzuigen, harenplukken, tandenknarsen en snoepen.
• Als je steeds ruzie hebt met je broertje/zusje/ouders en het gevoel hebt dat jij altijd de schuld krijgt.
• Als je het gevoel hebt onzichtbaar te zijn in je klas of in je gezin omdat je je altijd probeert aan te passen.
• Als je je heel onzeker voelt en het gevoel hebt dat de hele wereld naar je kijkt en een negatief oordeel over je heeft.

Voor sommige problemen moet je naar een andere hulpverlener, bijvoorbeeld voor een depressie of een psychose.

marijke van Roon

Neem contact op met Marijke van Roon

06 41 89 78 55
m.roon@planet.nl